Nadrobno pokrájané paradajky vložíme do hrnca. Pridáme 1 KL vanilkovej pasty, želírovací cukor a dôkladne premiešame. Necháme 30 minút odstáť.
Paradajky trochu popučíme pučidlom na zemiaky. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Feferónku očistíme a nakrájame najemno. Cibuľu, cesnak, feferónku, mrkvovú šťavu, pretlak a citrónovú kôru pridáme k paradajkám a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
Pridáme bazalku a citrónovú šťavu. Čatní dochutíme soľou, korením a škoricou a ihneď plníme do pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie