Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej, vajcia a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto necháme asi 30 minút odpočívať.
Na prípravu náplne cibuľu nakrájame na malé kocky a na rozpálenom oleji ju necháme zosklovatieť. Pridáme šampiňóny nakrájané na kocky a podusíme domäkka. Pridáme na kocky nakrájané mäso, dochutíme cesnakom a vegetou a ešte krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do studenej náplne nakoniec vmiešame na kocky nakrájaný syr.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm a pomocou formičky povykrajujeme. Okraje potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Do stredu každého kolieska nanesieme náplň, prehneme a pritlačíme, aby nám náplň nevytiekla. Pirôžky vysmážame vo väčšom množstve rozpáleného oleja, z každej strany asi 5 minút dozlatista. Po usmažení poukladáme pirôžky na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá