Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s maslom. Pridáme múku zmiešanú s cukrom a soľou a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko s hladkou trubičkou naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme tyčinky dlhé asi 10 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Pečivo raz pozdĺžne prekrojíme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka a pečivo naplníme. Pečivo vložíme do chladničky a necháme stuhnúť
Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a naplníme ju do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Šľahačku nanesieme na povrch pečiva a prikrášlime Zdobením pestrým.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie