Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme maslo alebo margarín a pivo, z ktorého odeberieme 3 PL na potretie. Ručne vypracujeme dohladka, poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 40 minút na teplom mieste kysnúť.
Cesto rozdelíme na dve polovice a na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka dva štvorce s rozmermi 30 x 30 cm. Na jeden štvorec cesta rozložíme šunku, nakrájané slivky a ovčí syr tak, že necháme asi na 1 cm voľné okraje (obr. 1).
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Zrolujeme a položíme spojom na plech vyložený papierom na pečenie. Druhý štvorec pripravíme podobne so salámou a syrom Eidam. Záviny necháme na plechu ešte asi 20 minút kysnúť. Povrch oboch závinov pomocou ostrého noža niekoľkokrát narežeme asi 3 cm hlboko a potrieme zvyšným pivom (obr. 2). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Upečené chlebíčky vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a nakrájame. Podávame teplé.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá