V mise zmiešame múku s droždím, soľou a čiernym korením. Pridáme olej, bielok a vodu a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
Na náplň umyjeme špenát a necháme na sitku odkvapkať. Potom ho nakrájame a vložíme do misy. Pridáme parmezán, tavený syr, šunku, okoreníme a dôkladne premiešame.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 3 diely. Každý diel pomocou váľka vyvaľkáme na štvorec s rozmermi 30 × 30 cm. Na každý štvorec nanesieme tretinu náplne a pevne stočíme. Pomocou nožničiek každú rolku nastriháme zošikma na 8 kusov. Chlebíčky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Povrch chlebíčkov potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom rozšľahaným v mlieku. Posypeme parmezánom a necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Chlebíčky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá