Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou a soľou. Pridáme tvaroh, maslo, rum a vajcia a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi hodinu odpočinúť. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Pomocou radielka plát nakrájame na malé obdĺžniky s rozmermi 5 x 7 cm.
Krapne smažíme na obidvoch stranách dozlata a ukladáme ich na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme krém vychladnúť. Krémom naplníme cukrárske vrecko a vychladnuté krapne na kratšej strane špičkou prepichneme a naplníme.
Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie