V sklenenej mise zmiešame mlieko, vodu, cukor a zmes zahrejeme, najlepšie pomocou mikrovlnky. Zmes nesmie byť horúca. Do teplej zmesi pridáme droždie, premiešame a necháme cca 5 min. odstáť.
Do veľkej misy nasypeme múku, pridáme nakysnutú zmes s droždím a pomocou hákového nástavca cesto miešame robotom alebo mixérom.
Do cesta postupne pridáme maslo, vajce, extrakt, soľ a necháme dôkladne vymiešať. Cesto bude lepkavé, ale nemalo by sa lepiť na silikón. Takto vytvorené cesto presunieme do čistej, olejom vymastenej misy a necháme 2 hod. kysnúť
Po vykysnutí si cesto presunieme na múkou vysypaný povrch a pomocou rúk ho roztiahneme tak, aby bolo hrubé asi 1cm. Cesto je veľmi jemné a preto ho nie je potrebné vaľkať. Následne si pomocou kruhovej vykrajovačky s priemerom 5 cm vykrojíme čo najviac krúžkov.
Rozpálime si olej (170°C) a postupne si krúžky cesta vypražíme do zlatista z oboch strán a necháme vychladnúť.
Krém si pripravíme zo Zlatého klasu podľa návodu na obale, avšak so 600 ml mlieka. Po uvarení necháme Zlatý klas trochu vychladnúť, dáme ho do cukrárskeho vrecka s užším hrotom a plníme.
Takto naplnené beignets posypeme práškovým cukrom a servírujeme.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty