Na prípravu pudingu rozmiešame obsah vrecka s cukrom v 1/3 mlieka. Zvyšné 2/3 mlieka privedieme do varu. Potom vmiešame vopred pripravenú zmes s pudingom a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do 4 väčších misiek a necháme vychladnúť.
Na ovocnú náplň necháme hrušky na sitku odkvapkať. Hrušky vložíme do hrnca, prilejeme víno. Len čo sa víno začne variť, hrniec odstavíme a necháme 10 minút máčať hrušky vo víne. Potom hrušky z vína opatrne vyberieme a necháme vychladnúť.
Na prípravu karamelu rozohrejeme v kastróliku cukor s maslom, pridáme škoricu, badyán a citrónovú kôru a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Korenie vyberieme.
Hrušky položíme na vychladnutý puding a polejeme tekutým karamelom.
Na ozdobenie ušľaháme smotanu so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a puding ozdobíme. Dozdobíme tmavým zdobením a môžeme servírovať.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty