Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme vajce, maslo a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto necháme asi hodinu odpočívať v chladničke.
Na prípravu náplne v panvici na rozpálenom oleji asi 2 minúty orestujeme pórik, najemno nakrájanú cibuľu a slaninu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm s priemerom 29 cm. Plát opatrne prenesieme do vymastenej formy a pritlačíme k okraju formy do výšky 3 cm.
V mise zmiešame smotanu s vajcom, parmezánom, soľou a paprikou. Pridáme vychladnutú orestovanú zmes a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme do formy na cesto a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení necháme koláč asi 5 minút vychladnúť. Podávame teplý.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá