Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, sódou a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, žĺtok, kyslú smotanu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta na pomúčenej pracovnej ploche váľkom vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na prípravu náplne necháme kompót dôkladne odkvapkať na sitku. Potom broskyne nakrájame a poukladáme ich na cesto na plechu. Pudingové prášky uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Ešte horúci puding rovnomerne nalejeme na broskyne a uhladíme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne ním povrch prikryjeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Koláč necháme vychladnúť. Potom koláč nakrájame na rezy a povrch pocukrujeme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie