Na prípravu dezertu oba druhy pudingu pripravíme pokiaľ možno súčasne (jeden puding môže pripraviť malý kuchár a druhý puding môže pripraviť dospelý) podľa návodu na obale s cukrom, ale so 400 ml mlieka namiesto 500 ml. Misu s priemerom 20 cm vypláchneme studenou vodou.
Horúce pudingy striedavo nanesieme pomocou lyžice v rôzne veľkých škvrnách do misy. Najmenej na 4 hodiny, ideálne na celú noc, odložíme do chladničky.
Pred vyklopením uvoľníme puding od okraja misy pomocou špičky noža a potom ho opatrne vyklopíme na veľký tanier.
Na ozdobenie rozohrejeme polevu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a na papieri na pečenie vytvoríme oči, ruky a jazyk podľa obrázka. Papier aspoň na 30 minút odložíme do chladničky. Zvyšok polevy použijeme na vlasy a puding tiež odložíme na 30 minút do chladničky. Kávovou lyžičkou z pudingu opatrne vykrojíme ústa a prikrášlime stuhnutou polevou podľa obrázka.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty