Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku so soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi 40 minút odležať v chladničke.
Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej a múkou vysypanej formy a vidličkou na niekoľkých miestach poprepichujeme.
Na cesto rozložíme polovice jabĺk odrezanou stranou nahor a polejeme ich vytlačenou citrónovou šťavou. V mise vyšľaháme nastrúhaný marcipán s vajcom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a nanesieme na jablká.
Na zaliatie v mise vymiešame vajce s cukrom, pudingovým práškom, jogurtom, smotanou a kôrou metličkou dohladka a nalejeme na povrch. Nakoniec dozdobíme pekanovými orechmi. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie