Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Asi 2/3 cesta nanesieme na dno vymastenej a múkou vysypanej formy a vidličkou na niekoľkých miestach poprepichujeme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom zo zvyšku cesta vytvarujeme valček, ktorým vyložíme vnútorné strany korpusu a pritlačíme tak, aby nám vznikol okraj vysoký asi 3 cm.
Na náplň v mise metličkou vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, cukrom a vajcami dohladka. Zmes rozdelíme na polovicu a do každej vmiešame puding. Do stredu opatrne striedavo lejeme cesto na seba tak, aby vznikol vzor zebry. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Na ozdobenie umyjeme maliny a černice a rovnomerne ich poukladáme na náplň.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie