Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi 40 minút v chladničke odpočinúť.
Polovinu cesta nanesieme na dno vymazané a múkou vysypané formy a vidličkou na niektorých miestach prepichneme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme zachladnúť. Potom zo zbytku cesta vytvoríme valček, ktorým vyložíme vnútornú stranu korpusu a pritlačíme tak, aby nám vznikol asi 4 cm vysoký okraj.
Na jablkovú náplň slivky s marhuľami nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky. Vmiešame rum so škoricou, zamiešame a necháme odležať. Jablká poukladáme do kruhu na predpečené cesto a do stredov zbavených jadrovníkov nanesieme odležanú zmes.
Na náplň uvaríme Zlatý klas s cukrom a mliekom podľa návodu na obale a ešte horúci nalejeme na ovocie.
Posypeme mandľovými plátky. Vložíme do rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.
Doba pečenia: asi 45 minút
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie