Sušienky rozdrvíme najemno (buď v mixéri alebo použijeme pevné igelitové vrecko, do ktorého sušienky vložíme a rozdrvíme ich napr. váľkom). Maslo roztopíme, pridáme do rozdrvených sušienok a premiešame. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, sušienkovú zmes rovnomerne vysypeme na dno formy a utlačíme dnom pohára. Odložíme do chladničky stuhnúť asi na 15 minút.
Vo väčšej miske ručne premiešame mascarpone, s tvarohom, šľahačkovou smotanou a cukrom. Na záver v malej miske rozšľaháme vidličkou jedno vajce izbovej teploty s pudingovým práškom a pridáme do zmesi. Dôkladne premiešame.
Na vychladený sušienkový základ vylejeme punčovú zmes a stierkou uhladíme. Formou niekoľkokrát buchneme o stôl, aby sme cesto zbavili prebytočných bubliniek. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme najprv 10 minút na 140 °C, a potom 45 minút na 110 °C.
Doba pečenia: 10 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Upečený cheesecake vyberieme z rúry (bude sa ešte mierne triasť) a necháme vychladnúť pri izbovej teplote, ideálne však po vychladnutí vložíme do chladničky a necháme odstáť cez noc.
Punčovú polevu pripravíme podľa návodu na obale, nalejeme na povrch cheesecake a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 30 minút.
Pred podávaním cheesecake ozdobíme čerstvými malinami. Krájame ho tak, že pred každým rezom si nôž namočíme do teplej vody a utrieme papierovou utierkou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie