V horúcej prevarenej vode rozpustíme cukor a kyselinu citrónovú. Kvety púpavy očistíme a namočíme do vody, pridáme citróny nakrájané na tenké plátky. Prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín macerovať.
Na druhý deň zmes scedíme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a asi 15 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
Na prípravu Púpavového sirupu s mätou pridáme v prvom kroku prípravy k základným surovinám niekoľko stoniek mäty piepornej (ca 15-20 g). Ďalej pokračujeme podľa návodu na prípravu.
Na prípravu Púpavového sirupu so zázvorom pridáme v prvom kroku prípravy k základným surovinám 100 g očisteného zázvoru nastrúhaného najemno, alebo nakrájeného na tenké plátky. Ďalej pokračujeme podľa návodu na prípravu.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie