Dno otváracej formy vymastíme. Predhrejeme rúru.
Elektrická rúra: asi 200 °C
Teplovzdušná rúra: asi 180 °C
Múku v mise zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme ostatné prísady a všetko spracujeme šľahačom (háky na miesenie) najprv krátko na najnižšom, potom na najvyššom stupni na hladké cesto. Cesto odložíme na 30 minút na chladné miesto. Dobrú polovicu cesta roztlačíme na dno otváracej formy. Cestom obložíme aj okraj otváracej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý položíme na korpus a takým spôsobom popritláčame k forme, aby vznikol cca 2 cm okraj. Korpus viackrát poprepichujeme vidličkou. Formu vložíme na mriežku do rúry a cesto predpečieme.
Pozícia roštu: spodná tretina
Doba pečenia: asi 14 minút
Korpus necháme trochu vychladnúť na kuchynskej mriežke. Znížime teplotu rúry.
Elektrická rúra: asi 180 °C
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C
Špenát preberieme a umyjeme. Maslo necháme rozpustiť na veľkej panvici. Za stáleho miešania v ňom asi 3 minúty podusíme špenát pri strednej teplote, kým nezavädne. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Špenát prípadne necháme odkvapkať v sitku a potom rovnomerne rozmiestnime na korpus.
Všetky prísady okrem parmezánu premiešame. Zálievku nalejeme na špenát a posypeme parmezánom. Upečieme.
Pozícia roštu: spodná tretina
Doba pečenia: asi 40 minút
Quiche uvoľníme z formy a podávame teplý.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá