Vajcia, práškový cukor, vanilínový cukor a rum vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania zapracujeme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a orechami a krátko zašľaháme do našľahanej hmoty.
Hladké cesto rovnomerne vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na veniec (priemer 26 cm). Vložíme do predhriatej rúry.
Doba pečenia: 30 - 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečený veniec necháme asi 10 minút vo forme vychladiť a vyklopíme na podnos. Necháme celkom vychladnúť, pozdĺžne rozkrojíme a pokvapeme likérom.
Náplň pripravíme podľa návodu na obale a rozotrieme na spodný diel venca. Zľahka zakryjeme druhým dielom a veniec potrieme marmeládou. Posypeme čokoládou a ozdobíme orechami. Podľa chuti pocukrujeme. Do doby servírovania uložíme do chladu (asi na 3 hodiny).
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie