Na prípravu koláčikov na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme lístkové cesto pomocou váľka na tenký plát. Z plátu vykrojíme kolieska s Ø 15 cm. Prenesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Konce ľahko zrolujeme dovnútra a dná na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom pomocou štetca alebo pierka.
Na prípravu náplne v mise vymiešame smotanu s trstinovým cukrom dohladka a potrieme dná koláčikov. Na povrch nanesieme pásiky rebarbory a posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Koláčiky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie