Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou a vajcom šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a krátko vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Rebarboru očistíme a nakrájame asi na 3 cm kúsky. Rebarboru rozložíme na cesto, pričom necháme 2 cm voľný okraj. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť. Stiahneme papier na pečenie, prenesieme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne necháme plátky želatíny napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom a vanilínovým cukrom. Želatínu vyžmýkame a v kastróliku rozpustíme. Pridáme do nej 3 lyžice jogurtovej zmesi a dôkladne zamiešame. Potom vmiešame do zvyšnej zmesi. V mise vyšľaháme smotanu šľahačom dotuha a vmiešame do tuhnúcej zmesi. Odoberieme 2/3, vmiešame do nej jahody nakrájané na plátky a nalejeme na vychladnutý korpus vo forme. Na povrch nalejeme zvyšnú náplň a uhladíme.
Na poliatie pripravíme tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu na obale a nalejeme na náplň tak, aby vznikol mramorový efekt. Tortu odložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním vyberieme tortu z formy a jej strany ozdobíme pistáciami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie