Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou. Pridáme vajce, maslo a mlieko a vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme.
Na náplň očistíme rebarboru a nakrájame ju asi na 2 cm kúsky. Rebarboru rovnomerne rozložíme na cesto a posypeme strúhanými mandľami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na potretie v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh. Sneh rozotrieme na horúci koláč a pri rovnakej teplote dopečieme asi 10 minút doružova.
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie