Na prípravu cesta v mise zmiešame múky s kypriacim práškom, cukrom, soľou, vanilkovým cukrom a kôrou. Pridáme žĺtok, pastu, mlieko a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na plát s ø 30 cm a pomocou váľka prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Na prípravu náplne v kastróliku uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru hustejší puding. Náplň nanesieme do formy na cesto a uhladíme.
Na obloženie rebarboru očistíme, nakrájame na kúsky a rovnomerne ich rozložíme na náplň. Posypeme trstinovým cukrom a dozdobíme mandľami alebo pistáciami. Vložíme do predhriatej rúry a dopečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie