Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej a vodu. V mise zmiešame preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom a vmiešame do žĺtkovej peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a po častiach ho opatrne vmiešame do cesta. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť a potom opatrne stiahneme papier na pečenie.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme tvaroh a cukor. Postupne prilievame smotanu tak, aby sme získali jemnú a krémovú konzistenciu. Nakoniec pridáme vanilkovú pastu a v prípade potreby krém prisladíme. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme vychladnúť do chladničky.
Čokoládu nalámeme do smotany a spolu krátko zohrejeme v mikrovlnnej rúre. Premiešame do
rozpustenia, necháme krátko vychladnúť a mierne zhustnúť.
Polevu nalejeme na vychladnutý krém, rozotrieme po celej ploche a dáme vychladnúť do chladničky. Rezy krájame ostrým nožom namočeným v horúcej vode. Po každom reze nôž utrieme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie