Na prípravu cesta v mise vyšľaháme nastrúhaný marcipán, vajcia a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie (asi 7 minút). Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a maslo a zmiešame s vaječnou penou.
Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na tvarohovú náplň v mise ručne vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom dohladka. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do pripraveného tvarohu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do tvarohovej náplne. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a na vychladnutý korpus nastriekame pásy asi 5 cm od seba. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Na ovocnú náplň necháme ovocie na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. Zmiešame tortové želé s ovocím a šťavou alebo vodou a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme zo sporáka a opatrne nanesieme na korpus medzi tvarohovú náplň. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie