Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na pečenie s vajciami, olejom a vodou podľa návodu na obale pomocou elektrického ručného šľahača na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plát necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu so Smeta-fix0m pomocou elektrického ručného šľahača na najvyššom stupni dotuha. V mise metličkou vymiešame mascarpone s kyslou smotanou, cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou, šťavou a likérom dohladka. Potom do zmesi zľahka vmiešame šľahačku.
Vychladnutý plát rozkrojíme tak, aby vznikly dva obdĺžniky 20 x 30 cm. Jeden plát položíme na podnos a pokvapkáme 5 PL likéru. Nanesieme polovicu náplne a priložíme druhý plát. Pokvapkáme zvyškom likéru a potrieme zvyšnou náplňou. Rezy uložíme do chladničky. Pred podávaním povrch posypeme kakaom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie