Na prípravu trifle zmiešame pomarančovú šťavu s vínom, cukrom a vanilkovou pastou a necháme niekoľko minút redukovať. Odoberieme 2 PL na pokvapkanie piškót.
Na prípravu želé ríbezle a nakrájané jahody rozdelíme do pohárov. Tortové želé rozmiešame vo vode a vlejeme do kastrólika s vínom. Pridáme cukor a minútu povaríme podľa návodu na obale. Horúce želé nalejeme na ovocie a necháme stuhnúť.
Na jahodovú smotanu v mise zmiešame jogurt s kyslou smotanou a cukrom.
Puding uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Vlažný nalejeme na stuhnuté želé a necháme úplne stuhnúť.
Na ozdobenie nalámeme piškóty a pokvapkáme ich odloženým vareným vínom. Potom na ne rozdelíme pripravenú jahodovú smotanu, ozdobíme ovocím a vyšľahanou šľahačkou.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty