Na prípravu krehkého cesta v mise zmiešame múku s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke asi 30 minút odležať.
Na prípravu piškótového cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou a soľou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a zľahka vymiešame dohladka. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
Krehké cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche pomocou valčeka na plát s rozmermi 30 × 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plát necháme vychladnúť. Potom ho potrieme džemom a navrch položíme vychladnutý piškótový korpus.
Puding pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Nalejeme na piškótový korpus a uhladíme. Na puding rovnomerne rozdelíme ríbezle a necháme vychladnúť.
Vaječné bielky vyšľaháme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polovicu nanesieme na ríbezle a uhladíme. Zvyšnými naplníme cukrárske vrecko a na koláči vytvoríme malé pusinky. Teplotu v rúre zvýšime na 220 °C a pečieme, kým špičky nezískajú hnedastú farbu.
Doba pečenia: asi 8 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Koláč necháme vychladnúť a ideálne cez noc v chladničke stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie