Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, orechmi a cukrom. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto vtlačíme na dno tortovej formy a okraje vymastenej formy a vidličkou na niekoľkých miestach poprepichujeme.
Na náplň vložíme do misy rebarboru nakrájanú na kúsky a posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom. Premiešame a necháme 30 minút odstáť, aby pustila šťavu. V mise vyšľaháme ricottu s tvarohom, cukrom, Zlatým klasom, vanilkou a vajciami šľahačom dohladka. Z rebarbory zlejeme tekutinu. Na cesto nanesieme orechy a rozložíme rebarboru. Zalejeme náplňou a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po 15 minútach opatrne vyberieme z rúry a obložíme na kúsky nakrájanou rebarborou. Potom vložíme do rúry a dopečieme.
Doba pečenia: asi 75 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Koláč necháme vychladnúť. Vyberieme z formy a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie