Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s mandľovou múkou, droždím, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajce, maslo a olej a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme asi na 20 minút do chladničky. Z cesta vytvarujeme valček a nakrájame ho na 16 dielov. Z dielov vytvarujeme ježkov a poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a zadnú časť ježka do nej namočíme alebo pomocou štetca potrieme. Ihneď obalíme v zdobení. Pomocou špajdle polevou vytvoríme oči a ňufáčik, na ktorý nalepíme perličku. Necháme stuhnúť. Z polovice ježkov urobíme dievčatká tak, že im zo srdiečok vytvoríme mašličky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie