Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V ďalšej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pudingovým práškom a striedavo so snehom zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Plát stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, ale len so 400 ml mlieka. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo dohladka a postupne pridávame vychladnutý puding.
Plát cesta rozvinieme a potrieme náplňou. Roládu zrolujeme a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Na poliatie pripravíme polevu s vodou podľa návodu na obale, celú roládu potrieme a polevu necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie