Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V ďalšej mise ušľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a sneh a metličkou vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Roládu stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
Na prípravu krému nalejeme do kastrólika polovicu mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku metličkou rozmiešame Zlatý klas s cukrom, vanilínovým cukrom a kávou. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu. Krém za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo s vychladnutým krémom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
Z vychladnutej rolády stiahneme papier na pečenie a potrieme 2/3 krému. Zrolujeme, potrieme krémom a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie