Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme vajce, bielok a mlieko s maslom a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme ovečku. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.
Na posypanie v mise zmiešame múku s cukrom a maslom a vypracujeme posýpku.
Každú ovečku potrieme pomocou štetca alebo pierka žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Hrozienka použijeme ako oči a telo posypeme posýpkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Ovečky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie