Na prípravu dezertu hrušky umyjeme, olúpeme, rozkrojíme a odstránime z nich jadrovníky. Lístkové cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát. Plát nakrájame na 12 rovnakých pásov. Do dierok od jadrovníkov nasypeme trstinový cukor s rumovou príchuťou. Každú polovicu hrušky zabalíme do pásu z lístkového cesta. Prečnievajúce cesto odrežeme a vytvoríme z neho lístočky. Hrušky a lístočky nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Do cesta urobíme ostrým nožom asi 4 zárezy a pomocou štetca alebo pierka ich potrieme rozšľahaným vajcom. Povrch posypeme karamelovým trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na prípravu omáčky uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, ale s väčším množstvom mlieka, aby bol redší. Omáčku podávame k dezertu vlažnú.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty