Na prípravu cesta v hrnci privedieme vodu do varu, pridáme olej a soľ a prisypeme múku. Za stáleho miešania pripravíme cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Odstavíme zo sporáka. Pridávame vajcia a vyšľaháme dohladka.
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame venčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Na prípravu vanilkového krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame do vychladnutého pudingu.
Na prípravu rumovej šľahačky vyšľaháme smotanu dotuha a vmiešame cukor.
Upečené veterníky hneď rozrežeme a necháme vychladnúť.
Na spodný diel veterníkov nastriekame vanilkový krém, naň karamelovú šľahačku a priklopíme vrchný diel veterníka.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie