Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
Zo zmesi na buchty pripravíme s droždím, vodou a olejom cesto podľa návodu na obale. Povrch cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.
Odkvapkané slivky nakrájame na menšie kúsky. Zo Zlatého klasu uvaríme krém podľa návodu na obale, ale s 250 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Vmiešame arómu a slivky a necháme vychladnúť. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 x 40 cm. Náplň rozotrieme na cesto, pričom necháme voľný okraj široký asi 2 cm. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 dielov. Každý diel vložíme do košíčka vo forme a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Ruže necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie