Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a bielok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta odložíme a druhú rozdelíme na polovicu. Jednu zafarbíme ružovou a druhú červenou farbou.
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka ružové cesto a povykrajujeme z neho srdiečka. Červené cesto takisto vyvaľkáme, povykrajujeme z neho srdiečka a odložíme bokom. Potom vyvaľkáme svetlé cesto na plát hrubý asi 5 mm a na povrch rozprestrieme striedavo ružové a červené srdiečka. Zakryjeme papierom na pečenie a pomocou váľka všetko opatrne rozvaľkáme tak, aby sa farebné srdiečka zatlačili do svetlého cesta. Formičkou vykrajujeme srdiečka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Srdiečka necháme vychladnúť.
Srdiečka zlepíme malinovým džemom k sebe.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie