Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a zašľaháme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, sneh z bielkov a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a zafarbíme ju farbou. Polovicu náplne nanesieme na spodný diel korpusu a prikryjeme vrchným dielom. Zvyšok náplne nanesieme na povrch a okraje torty a uhladíme. Z torty pomocou noža odrežeme malú štvrtinku torty a položíme ju ako chvostík.
Rybku ozdobíme tubičkami a zdobením podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie