Kaše vysypeme do misky a zalejeme horúcou vodou (namiesto 300 ml použijeme iba 200 ml). Premiešame a necháme 10 minút odstáť. Do ešte teplej kaše primiešame maslo a necháme vychladnúť. Sušené ovocie nakrájame na drobné kúsky a tvaroh scedíme na sitku. Keď je kaša studená, pridáme ovocie aj tvaroh a zamiešame. Šálky alebo formičky naplníme kašou, utlačíme lyžicou a pri izbovej teplote necháme odstáť asi 2 hodiny.
Na prípravu polevy povaríme sušené marhule v malom množstve vody domäkka (asi 15 min). Vodu zlejeme, pridáme 100 ml šťavy z mandarínok alebo pomaranča, mandľovú arómu, cukor a rozmixujeme. V 30 ml vody rozmiešame 2 KL škrobu, pridáme k ovociu, za stáleho miešania privedieme do varu a krátko povaríme. Hotovou polevou polejeme flameri vyklopené zo šálok, ozdobíme kúskami sušeného ovocia a podávame.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty