Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko, žĺtky, olej a rum a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
Z vykysnutého cesta na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 1 cm. Formičkou na vykrajovanie alebo pohárom vytvoríme šišky a necháme ich ešte asi 15 minút kysnúť.
Potom ich vkladáme do rozpáleného oleja a vysmážame z oboch strán dozlatista.
Vysmažené šišky poukladáme na servítky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Po vychladnutí naplníme cukrárske vrecko džemom a šišky naplníme.
Posypeme práškovým cukrom a ihneď podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie