Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s droždím, vodou a olejom a ručne vypracujeme dohladka podľa návodu na obale. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku. Pomocou váľka cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 2 cm. Pohárom alebo formičkami na vykrajovanie vytvoríme kolieska s vykrojeným stredom a necháme ich ešte pod utierkou asi 15 minút kysnúť. Potom ich vložíme do vyššej vrstvy rozpáleného oleja a po oboch stranách vysmážame dozlatista.
Šišky po vysmažení necháme odkvapkať na papierovej servítke.
Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Polevy nalejeme do misky a do každej vmiešame lyžicu oleja. Šišky po vychladnutí namáčame v polevách, ihneď posypeme zdobením a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty