Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škoricou, kypriacim práškom a sódou a ručne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na vymazané a papierom na pečenie vyložené plechy a rovnomerne rozotrieme. Vložíme plechy postupne do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Pláty necháme vychladnúť.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a žĺtkami podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a škoricovým cukrom a postupne zašľahávame vychladnutý Zlatý klas.
Na jeden plát nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Na náplň rozložíme piškóty ovocnou náplňou smerom hore. Potom nanesieme zostávajúcu náplň a uhladíme. Zakryjeme druhým plátom a vložíme do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale a potrieme ich na povrch. Kým poleva úplne nestuhne, vytvoríme v poleve pomocou cukrárskej karty s hrebeňom alebo pomocou vidličky vlnky a necháme zatuhnúť. Potom nakrájame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie