Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme cmar a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a kôrou. Pridáme cmar s maslom a vypracujeme hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej doske prepracujeme a pomocou váľka vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 35 × 40 cm. Cesto potrieme rovnomerne medom a posypeme škoricou. Pomocou ostrého noža alebo ostrôžky nakrájame na 8 rovnakých pásov (5 × 35 cm). Pásy zatočíme do špirály. Vytvoríme z nich srdcia a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme mliekom, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Srdcia necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie