Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Ku koncu šľahania postupne zašľahávame cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom, škrob a ocot. Polovicu zmesi nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvarujeme okrúhly korpus. Zvyšok zmesi naplníme do cukrárskeho vrecka a na druhý plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme múmie a rôzne tvary duchov, ktoré dozdobí podľa vlastnej fantázie. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Doba sušenia: 90 minút
Elektrická rúra: 100 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a tortu necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Na ozdobenie vyšľaháme náplň so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale a nanesieme na povrch torty. Pred podávaním dozdobíme múmiami a duchmi.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie