Na prípravu cesta vyberieme cestá z chladničky a necháme ich stáť asi 10 minút pri izbovej teplote. Potom jedno cesto položíme na plech vyložený papierom na pečenie a vykrojíme z neho tvar stromčeka.
Potrieme ho brusnicovým džemom a priložíme vykrojeným stromčekom z druhého cesta.
Pomocou štetca alebo pierka potrieme cesto rozšľahaným vajcom. Boky stromčeka ostrým nožom nakrájame na pásiky a stočíme do špirálok (pozri obr.) Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Stromček necháme vychladnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a polejeme ňou stromček. Posypeme pistáciami a brusnicami a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie