Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím, soľou a cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne v mise zmiešame nastrúhaný syr, údené mäso alebo klobásu nakrájané na malé kúsky, najemno nakrájanú cibuľu a rozotretý cesnak. Ochutíme soľou a korením.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát a nakrájame na 20 rovnakých dielov.
Do stredu každého dielu nanesieme náplň. Okraje cesta spojíme stlačením a prenesieme na vymastený plech spojenou časťou nadol. Povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme soľou a rascou. Necháme ešte na teplom mieste asi 15 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Buchty necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá