Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto v mise poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 50 minút kysnúť.
Na prípravu náplne marhule očistíme, odkôstkujeme a nakrájame na tenké plátky. V miske zmiešame kyslú smotanu so soľou, čiernym korením a rozmarínom.
Na ozdobenie píniové oriešky opražíme na panvici dozlatista a necháme vychladnúť. Rukolu umyjeme a nasekáme.
Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta vytvarujeme valček a rozdelíme ho na 8 rovnakých dielov. Z každého dielu cesta vyvaľkáme pomocou váľka placky (Ø 12 cm). Placky nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Každú potrieme ochutenou kyslou smotanou. Na povrch rozdrobíme kozí syr a plátky marhúľ a necháme ešte asi 10 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Povrch koláčov dozdobíme rukolou, píniovými orieškami a pokvapkáme medom.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá