Cesto pripravíme podľa návodu na obale zmesi na pečenie Dr.Oetker. Z cesta striekame zdobiacim vrecúškom na plech vyložený papierom na pečenie malé kopčeky (alebo ich robíme lyžicou). Kopčeky (veterníčky) cesta posypeme rovnomerne sézamovými semienkami a dáme piecť do predhriatej rúry.
Doba pečenia: 20 - 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Po upečení necháme veterníčky vychladnúť. Po vychladnutí ich nožom rozrežeme napol. (Vanilkový krém zo zmesi Nepoužívame!).
Pripravíme pikantnú syrovo-cesnakovú náplň: Eidam najemno nastrúhame, cesnak prelisujeme. V miske zmiešame nastrúhaný syr, cesnak, soľ, mäkký syr, biely jogurt a majonézu.
Veterníčky plníme syrovo-cesnakovou náplňou lyžičkou alebo zdobiacim vrecúškom. Na náplň položíme koliesky uhorky a pásik kápie. Potom veterníčky priklopíme a naskladáme na servírovací tanier.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá