Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky so soľou, cukrom, droždím a kváskom. Pridáme mlieko, olej a žĺtky a ručne vypracujeme dohladka. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť.
Na prípravu náplne v mise zmiešame najemno nakrájanú šunku, slaninu a syr. Pridáme čierne korenie, bielky, zahustíme strúhankou a zamiešame.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 20 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme placku a do stredu nanesieme náplň. Zabalíme a vytvoríme gule, ktoré nanesieme spojenou stranou nadol na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme asi 10 minút kysnúť.
Na krém v miske vymiešame parmezán s horčicou, kyslou smotanou a vajcom dohladka.
Naberačkou do stredu koláča vytvoríme jamku a okraje potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Do jamiek rozdelíme nadrobno nakrájanú slaninu a zalejeme krémom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá