Cuketu nastrúhame najemno a trošku osolíme. Paradajky a prosciutto nasekáme nadrobno. Vajcia premiešame so smotanou a olejom. V inej mise premiešame práškové suroviny, potom obe časti spojíme. Z cukety vytlačíme prebytočnú vodu a vmiešame ju do cesta spolu s kúskami paradajok a prosciutta. Cestom plníme košíčky na muffiny tak, aby nesiahalo úplne po vrch. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°cca 30 minút, ku koncu pečenia môžeme teplotu znížiť.
Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme podľa návodu hustý krém (cukor vynecháme). Odstavíme a občas premiešame, aby sa na vrchu nevytvorila koža. Do ešte teplého pudingu po častiach metličkou zapracujeme zmäknuté maslo. Nakoniec vmiešame krémový syr a dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom a najemno nasekanou bazalkou. Krém dáme stuhnúť do chladničky, potom preložíme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme ním muffiny.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie