Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Pridáme žĺtky a ešte asi 1 minútu šľaháme. Ručne metličkou zľahka vmiešame kakao a sódu. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Plát necháme vychladnúť.
Na prípravu krému nalejeme do kastrólika 200 ml mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas s cukrom. Nalejeme do vriaceho mlieka a povaríme asi 1 minútu. Za občasného premiešania necháme krém úplne vychladnúť. Krém, maslo a rum vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na hladký krém.
Plát nakrájame na štyri rovnaké diely. Do polovice krému zašľaháme lieskoorieškový krém. Jednotlivé diely plátu zlepíme striedavo tmavým a svetlým krémom. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie polevu pripravíme podľa návodu na obale a povrch múčnika polejeme. Do podávania uložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie